tisdag 27 september 2011

River och sliter...

Vad ägnar man kvällarna åt när pappan i huset är iväg på ännu en låååångövning??? Jo...man gör om något utan att fråga...
En gammal konstig spännväv har prytt vårt vardagsrum sedan vi flyttade in. Prio på andra rum har gjort att den fortfarande vart kvar...men inte nu längre. Gluttade lite i en hörna för att se vad som döljde sig bakom.... Råspont..liggandes. Helt ok..betydligt bättre än skrovlig konstig tapet!
Men furu?? Nicht nicht... Målade den väggen bakom kakelugnen vit och det vart ok, men sen såg jag en bild i en gammal inredningstidning.....
så här ser det ut just nu...

.... kanske det finns något man kan behandla den smått obehagligt orangea råsponten med så att den blir så där gråsliten?? Någon som har koll på det. Kan ju faktiskt bli lite mysigt nu i höst och vinter så kan det vitmålas till våren??? Såg en gryyym takkrona på NK av renhorn...någon som har några horn att sälja???

Vad tror ni...behålla trärent i gråare ton eller vitmåla???? HJÄLP!

-M-

7 kommentarer:

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Om du laserar med tex järnvitrol med silverpigment, som man använder på gamla timmerhus tex blir väggen först lite brunaktig, men grånar efter en tid.

Annars finns det en fin lasyr som heter just drivved. Den ger en lite brungrå fin nyans. Vet att Anna-Malin med bloggen Helt Enkelt, använt den då och då med bra resultat.


Det går alltid att måla en laserad yta vit, men inte lasera en vitmålad yta. Så tipset är att lasera i valfri nyans först, och sen måla vitt om du ångrar dig:)

Kram Susanne

Casa bianca di Mia sa...

Den tidningen har jag med; och jag ÄLSKAR just det repotaget!
Jotun har en färgnyans som heter drivved, den har jag kikat på och den hade nog blivit skitsnygg!!

Hmm.. kanske skulle läst kommentaren ovan..! hihii..

Kör så det ryker!! Blir det fult, är det ju bara att måla över igen!

Kram Mia

Erika sa...

Tänkte precis tipsa om Lasyren drivved, men det var redan ordnat såg jag. Tror det blir skitsnyggt. Kanske kan behålla den väggen som är vit? Vilken lyx att bara finna råspont så där, det gör man inte i nya hus.

Kram

Erika

Julias vita drömmar sa...

Wow vilket fynd där bakom tapeten :)

Det blir fint hur du än väljer att göra, men det vita blir nog kanske svårare att ångra än om du betsar den...

kram kram

Julia

Tina sa...

Jag har använt drivvedsbetsen och den är snygg men gulnar en aning med tiden..
Hade använt en lasyr med grå/vitt pigment i istället.

Kram

Anette Willemine sa...

Hei du gode!
Ser du har fått tips om farven drivved allerede, men det finnes flere fine lasur/beis-farver fra Jotun og Nordsjö. Ta en titt i farvehandelen. Der har de også oppstryk av prøver du kan se på. :)

Angående spørsmål om bredden på bloggen min. Hjelper gjerne. Bruker dere en mal fra Blogger som heter Simple-mal? Det er den samme jeg har, og da kan jeg lett fortelle dere hvordan bredden kan justeres. Send meg gjerne en mail:
anette.solheim@gmail.com

Ha en glad torsdag!

Klem,
Anette Willemine

Anna sa...

Hej! Vi har precis också satt upp en råspontvägg som vi ska betsa! Ska bli spännande att följa erat arbete!

Mysig blogg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...