lördag 3 januari 2015

Dessert in a jar

GOD FORTSÄTTNING på det nya spännande 2015!
Hoppas att er julhelg har varit fin och fylld av pyssel, inredning, god mat, vin, barnskratt och allt annat som får livet att kännas härligt!
Helgerna är ju inte slut ännu och jag njuter fortfarande av att gå upp och tända granen på morgonen, även om julgransmattan under har mer barr än själva granen.

På nyårsaftonen var vi hos kära syster M  med familj och jag hade den stora äran att göra kvällens dessert. Det är ett så enkelt men vansinnigt gott recept så jag vill gärna dela med mig av det.
Är ni chokladälskare som jag och dessutom svaga för det som är lite kletigt så har ni hittat rätt.


 Eftersom jag tycker att presentationen är halva njutningen så serverade jag efterrätten i glasburkar. Jag har faktiskt tagit barnmatsburkar som jag tagit bort etiketten på och gjort nya.
De snygga svarta etiketterna skrev jag ut ifrån Pinterest och klistrade på burkarna efter att jag gräddat desserten.
Jag klippte av svarta sugrör och satte på små flaggor för att få en extra festlig look.

Chocolate in a jar.
ca 8 burkar

4 ägg
4 dl socker
200 gram mörk choklad ( jag valde en sort med mintsmak )
200 gram smör

Till servering:
Vispad mellangrädde

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
smält chokladen ihop med smöret.
Blanda choklad/smör med äggsmeten och blanda noga.
Häll smeten till hälften i burkarna.
Sätt ugnen på 300 grader och sänk direkt till 200 när du ställt in burkarna.
Låt burkarna stå inne ca 8 min, eller tills massan fått ett hårt skal.
Desserten ska vara rinnig inuti när den tas ut.
Jag tycker den är allra godast om den fått stå några timmar i kylen innan man äter den.
Precis innan servering spritsar du på grädden med en snygg tyll och garnerar efter smak.
Enjoy!

Kramar Charlotte

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vad enkelt och gott det verkar vara- får nog testas nån dag.
Ha en fortsatt bra dag,
Kram Barbro

Annelie Andersson sa...

Skitsnyggt och tydligen supergott, det måste jag prova! Du är SÅ kreativ!
Ha ett Gott Nytt År!
Hls från Sundsvall Annelie

Anna sa...

Hej!
Då det inte är något mjöl i hur blir den i konsistensen?

Två systrar sa...

Den blir kladdseg.. Som en blandning av kladdkaka, fondant och tryffel.. Det är en mer en dessert än en kaka! Mumsig!!

Anonym sa...

Hej! Det ser verkligen smarrigt ut!! Men om en har en ugn som bara går upp till 250 grader... Funkar det ändå? Med vänliga hälsningar, Eva-Lotta

Rosehagen sa...

Dette så lekkert ut ;)
Kanskje det blir dessert i morgen.

Godt Nyttår til deg.

Klem fra Ann-Mari

Två systrar sa...

Det funkar med 250... Så gör jag! Lycka till! / c

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...