onsdag 21 januari 2009

Värmande kakelugn en kall vintermorgon

Häromdagen när jag och lilleman klev upp efter en skön natts sömn var det 15 grader i huset. Något hade hänt men värmen. Som tur var skulle mannen i huset komma hem på kvällen så fram tills dess var det bara att dra i gång kakelugnen och tända så många ljus som möjligt. Det visade sig att det var en säkring i bergvärmen som gått.... En vanlig propp klarar jag av men någon stans där går gränsen. Men som tur är är jag en jäkel på att elda.




Lite bilder från vårt sovrum. Vi har fler av dessa små söta fönster på övervåningen. Detta pryds av en ljusslinga. Autografblocket är pappas gamla och är proppat med autografer av gamla hockeyspelare från 60-talet. Mest AIK-are så klart. Morfars mammas gamla nattlinne pryder väggen.




Jag har sytt lite kuddar av mormors gamla päls och lagt på det vitmålade golvet. Elementet i sovrummet som aldrig är på döljs lite av morfars mammas gamla mammelucker.



20 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Oj det var inte skönt med att vakna så. Tänk om man inte har möjlighet att elda då får man frysa. Det är det bästa med vårt hus att det finns flera olika värmekällor. Så mysiga bilder.

Kramar Ullis

CosiFanTutta sa...

Hei två systrar :o)
Tusen takk for besøk på bloggen min. Tror kanskje det er det første svenske besøket jeg har - det var trivelig!

Jeg har kost meg skikkelig på bloggen deres! Masse nydelig bilder og koselig tekst!

Ja, også er det hyggelig at andre deler min vin interesse :o) Drikker altfor mye vin, og er veldig fornøyd med det, hehe
Satser på kvalitet fremfor kvantitet - stort sett. Noen ganger blir det både og, hehe

Pinnekjøtt er ribbe fra sau som er saltet og ofte røkt. Det dampkokes over bjørkepinner (uten bark) derav PINNEkjøtt. Det smaker fantastisk! Jeg har en svensk arbeidstaker som smakte pinnekjøtt for første gang denne julen. Han ble hel frelst og bytter gjerne ut svensk sild og juleskinke og alt det andre dere har av varmt og kaldt til jul :o)

Det var første gang jeg har drukket hvitvin til pinnekjøttet. har brukt å drikke øl, eller en fruktig rød

Ha en fin, fin kveld videre. Smart å dele bloggen og bloggopplevelsene sammen med en god søster :o)

Marianne sa...

Vilka fina bilder, fast det har ni ju alltid. Man blir så glad av att ta en titt på eran blogg. Själv är jag en ganska ny bloggare som nyligen upptäckt hur kul det är. För att visa min uppskattning för just er blogg har ni en fin sak att hämta på min blogg!

Marianne

Hemmalycka sa...

Usch vad kallt. Tur att du verkar ha så mycket lyktor som du kunde tända.
Fint sovrum :)
Kram Åsa

Nettan sa...

Hallå där! Vilka härliga bilder! Kan faktiskt tycka att det ä lite mysigt ibland när nåt sånt där händer som att strömmen går eller nåt..eller bli innsnöad, det ä ju en dröm...men händer ju inte så ofta tyvärr!;-) Skönt att ni har kakelugnen i alla fall..annars kanske det inte varit så mysigt!!
Kram Nettan

Cilla sa...

Det bor nog en liten pyroman i oss alla, eller vad tror du. Vi har också problem med värmen och då åker ullstrumporna fram och värmeljusen tänds i hela huset. Härligt!

Kram Cilla

Ett skönare liv sa...

Hej hej :)

tack snälla för vin tipsen, ska ja prova :)

klart ja lämnar en raport ;)

jätte fina bilder.. :)

ni verkar ha de så kul tillsammasn ! vill cokså ha en syster :P

gamla skolan sa...

Vilken fin blogg , jag hittade här ! Kul att hitta nya bloggar , som man fastnar för ! Ni verkar ha god smak ! Och skulle vara kul att få lite vintips , eftersom vi är en mycket mat och vinglad familj , har provat oss fram bland lite olika viner , men tar gärna emot lite nya tips ! Kramar Susanne / den gamla skolan

gamla skolan sa...

Kul att ni vill länka !! Jag gör samma sak ! Trevlig helg ! Kramar Susanne / den gamla skolan

Erika sa...

Åh vad mysigt med kakelugn. Det vore drömmen, eller i alla fall nåt att elda i :-) Blev riktigt avis. Hoppas ni får igång värmen, är lite kallt utan just nu. Hoppas ni har varma gosiga raggsockor annars. Kram

gamla skolan sa...

Hej igen ! Tyvärr vet jag inte så mkt om spegeln , har köpt min för många år sedan ( ca 20 ) på en loppis . Hade den avlutad i många år , sen har den varit vit , grå , svart och nu matt vit . Tror att din är större . Jag har också ett litet bord till min , men det har jag inte framme nu , utan spegeln står bara lutad mot väggen . Din var väldigt vacker och mer arbetad än min , men tyvärr så vet jag ingenting om den . Kramar Susanne / den gamla skolan

KLARA LAVENDEL sa...

Hej! Och Tack för att ni kikade in på min blogg! Det verkar som vi har lite gemensamt! Konferenshotell...ja, vi har inte haft så många konferenser, men vi önskar oss fler i vår=). Jättefin blogg med mycket insirerande bilder har ni. Ha det så bra! Ingela

Vive sa...

Ja, då är det bara att elda med massor av värmeljus. Det älskar ju vi kvinnor. Jag kan ha ljus i alla vinklar och vrår. Vilka vackra bilder och vad fint nattlinne!
Kram
Vive

Anonym sa...

Vad det ser härligt ut, där skulle man sitta med en kopp te eller kaffe.

Kram annica

Designe sa...

Åh va mysigt det ser ut! Det är ju underbart med kakelugn, ger så mycket värme! Så fint med pälskuddarna oxå! Inte kul att bara ha 15 gr inne, då vill man kura ihop sig :)
Ha en bra vecka! Kram :)

Syster vit sa...

Fina och mysiga bilder, jag är oxå en riktig lyktetändare hihi. Kram Liselott

Vitt och nött sa...

härliga bilder!

usch vilket uppvaknande! :) men de ä tur att man älskar värmeljus :) dom finns ju överallt i huset! hihi..

mycket fint ni visar på er blogg, I like!!

ha en skön kväll!
kram ellen

mylovelygrandma sa...

Hej! Jobbigt när man vaknar ocg fryser! Men ni verkar ha ett hus med stor möjlighet att få det otroligt mysigt när det är kallt, snacka om fin kakelugn:) Ni har en utmärkelse att hämta hos mig ifall ni vill :)Kram från Josefin

Inspiration i vitt sa...

Hej Systrar, vilka underbara gamla textilier du har, jag älskar gamla vita nattkläder och de är såå fina att dekorera med. Förstår att det blir nåt alldeles speciellt när du vet vem som haft dom oxå.
Gillar ditt söta lilla fönster oxå.
Kram/Ingela.

Anonym sa...

Vad fint vi har... Jag kan bara sæga att min blivnade fru ær helt grym på detta och att nu nær jag ær borta och jobbar så længtar man hem nær man ser værmen i huset.
Ælskar dig M, gløm inte det... Vi ses snart.
Puss o Kram hælsningar din // J

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...