Om tio dagar blir min Linus tonåring och ni kan gissa att det bakas här hemma nu...
Julfokus väck, partyplanningfokus på.
Men det är det där med min sjukt svåra beslutsångest...
Jag vill baka allt och har tusen recept som jag vill testa.
Om han får vara med och bestämma???
Är ni galna? hihi Då väljer han pannkakstårta och det är såå vansinnigt tråkigt....
Dessa ligger iaf redan i frysen.
Har ni inte testat dem så är det dags nu....
Ingredienser
220 gram smör
4 msk sirap ( Jag tar mörk för att få den extra knäckiga smaken )
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram Daim
4 msk sirap ( Jag tar mörk för att få den extra knäckiga smaken )
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram Daim
GÖR SÅ HÄR:
Vispa smör, socker och sirap krämigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och vänd ner i smeten. Hacka Daimen i bitar och blanda in dem i degen. Dela degen i två bitar.
Rulla till två längder och platta ut dem lite på bakplåtspapper.
Grädda i 175 gr varmluft i 12-15 minuter.Jag skar mina i stora snittar för jag gillar när det ser maffigt ut :-) Låt svalna.
OBS, de kan vara beroendeframkallande!!
Jag virade klippt smörgåspapper med tryck runt mina. Enkla kakor lätt mer attraktiva med lite pimp.
Tycker man ser hur sega och knäckiga de är på bilden....
Get ready
BAKE!!
2 kommentarer:
nam!! ser kjempe gode ut!
klem
Hei og Godt nytt år;)
Så koselig å titte innom bloggen din;)
Når dagens gjøremål er unnagjort skal jeg bake disse Daimpinnene dine. De så veldig fristende ut.
Ha en superfin uke videre ;)
Klem fra Ann-Mari
Skicka en kommentar