måndag 11 maj 2015

Peter Rabbit-kalas


I helgen gick Charlies ettårskalas av stapeln.
Peter Rabbit var temat och jag fullkomligt älskar Beatrix Potters ljuvliga små djur.

Inbjudan skvallrade om temat och jag tycker att det är härligt när gästerna får en försmak om vad de kan se fram emot på festen.
Kort och papper är köpt på Ica Maxi.
Jag har printat ut en morot från nätet som jag knutit fast med bomullssnöre från Leilas Generalstore.
Adressetikett som går från framsida till baksida på kuvertet har jag gjort i word, liksom själva inbjudningskortet.

Samma morot som i inbjudan har jag dekorerat med, som här tex där marshmallows har fått bli Bunnytails.



Ett trevlig och fint sätt att servera Cup Cakes är att göra dem i burkar.
Jag har gjort vanliga rulltårtsbottnar och färgat med blå färgpasta i tre olika nyanser.
Dessa tar jag ut med runda kakmått. Jag varvar de runda kakorna med olika smaker.
I dessa använde jag Pollyflyff pch Ahlgrens bilarfluff.
(Recept i slutet av inlägget)
Jag använder barnmatsburkar.
Från nätet har jag skrivit ut bilderna och sedan har jag knutit fast en sked med matchande snöre från Panduro.


 Cake Pops är perfekt att göra av de rester som blir över efter CupCakesen.
Jag körde kakbitarna, kakao, cream cheese, rivet apelsinskal och saften från en apelsin i matberedare till en bra konsistens som går att rulla ihop till en morotsform. 
De fick sedan en pinne ( Panduro ) och sedan ställde jag dem i kylen en stund så de är kalla när de ska doppas i chokladen.
Vit blockchoklad har jag färgat med färgpasta till en fin morotsfärg.
Jag doppade popsen i chokladen och ställde dem på kylning innan jag knöt fast en grönt bomullsband.
Superenkelt och gott.
 Macarons med en Mint-tryffelfyllning jag gjort av Choklad med mintsmak och grädde.
De är blåfärgade och spritsade med Royal Iceing.
De rosa Macaronsen är med rabarbersmak. Jag har fyllt vanliga Macarons med rabarbercurd.
Jättegott och lite syligt mot de söta kakorna.
Rabarbercurd:


Sugrören är pimpade med Peter Rabbit som jag skrivit ut från nätet.


Jag har aldrig gjort Sugar Cookies någon gång men tycker att de är så otroligt vackra. Eftersom jag älskar att småpyssla, texta och måla så tänkte jag ge mig på att prova. 
Formarna är köpta på Panduro och likaså Royal Iceingmix samt kakmix.
Hädan efter kommer jag såklart göra egen iceing och egna kakor men det här kändes bekvämt för att testa och de blev faktiskt riktigt goda.
Helt OK för att vara första försöket tycker jag :-)
Nu ska jag ge mig på andra varianter, det var så otroligt kul!



Ahlgrens bilar fluff:
Recept från den ljuvliga bloggen  Sockerrus.se
Till en tårta på 24-26 cm behöver du:
60 g Ahlgrens bilar
3 dl grädde
Gör så här:
För att bilarna ska smälta lite snabbare så kan du värma dem i micron i ett par sekunder (så att de blir lite fluffigare). Häll i grädden i en kastrull och värm på svag värme, häll i bilarna. Var noga med att inte låta det koka upp.När bilarna smält så häller du över dem i en skål och låter de stå i kylen i minst 6 timmar (helst över natten). Vispa upp som vanlig grädde
Du gör på samma vis fast med Pollygodisarna. Då tar jag 200 gram Polly på 3 dl grädde. Du kan använda vilket av ditt favoritgodis du vill! 
Hoppas du fått lite idéer!
Kram Charlotte


2 kommentarer:

Mamma C sa...

Oj, vad mycket fina ideér för ett barnkalas.
Mamma C

Finaste mattan sa...

MEN, jag vill vara liten och gå på kanin-kalas. Älskar sagorna...: )

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...