Så här i jultider doftar det glögg i varje hem..även i våra, men vi har en annan favorit som är ännu godare. Efter flera säsonger i både franska och österrikiska alperna med Vin chaud och Glühwein som daglig värmande njutning fortsätter vi traditionen här hemma.
Den är inte lika söt som glögg och kan därmed intas i lite större mängder ;-)
På Villa Vintages X-Mas kick-off bjöd vi på mulled wine...
Villa Vintage´s Mulled Wine
Antal portioner: 6
Ingredienser
1 flaska rött vin
1 dl strösocker, 1 tsk rivet citronskal, 1 bit hel kanel, 10 kryddnejlikor, 1 cm färsk ingefära, apelsinskivor att lägga i glasen.
Gör så här
1. Blanda alla ingredienserna i en kastrull och låt stå och dra i några timmar.
Smaka av med socker efter smak. testa gärna råsocker...
2. Värm upp det innan serveringen, det får inte koka. Sila ifrån kryddorna och häll upp i förvärmda glas eller muggar.
Lägg i skivad apelsin och en hel kanelstång att röra om med.....
Kramar C & M
4 kommentarer:
Mmmm .... høres godt ut!! Denne må jeg prøve!! Takk for oppskrift!
Ønsker dere en fortsatt herlig førjulstid!!!
Klem Anette:)
Det lät gott! Har jag nog inte druckit sedan just i alperna. Ska prövas! Tack för tips och ha en fin dag! kram Alexandra
Det låter gott det där.:-) Stina
Tack för detta goda recept, det gjorde susen efter en långpromenad på nyårsafton, så god att en av våra makar som inte gillar vin tyckte att vi skulle dricka det klockan tolv, så det gjorde vi. Jag gjorde på en hel bag in box...
allt gick åt....
ingen blev full eller bakis....hur gick det till????
Jag värmde, kokade inte blandningen...Farligt god.
Annelie
Skicka en kommentar