onsdag 15 mars 2017

Godaste middagstipset, Halloumipanerad kyckling

HALLOUMIPANERAD KYCKLING
MED GRÖNSAKER

Det är kan vara ett av de bästa middagstipsen ever...
Så gott, nyttigt och enkelt.
Jag gjorde klyftpotatis av vanlig potatis och sötpotatis för att det skulle bli lite matigare.


4 portioner
500 g kycklinglårfilé
250 g halloumi
2 msk sesamfrö
2 msk finhackad persilja
2 tsk torkad timjan
2 ägg
1 avokado
1 broccoli
150 g sockerärtor eller gröna bönor
 65 g babyspenat
olivolja
salt-peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225  grader
Riv haloumi och blanda med sesamfrön, persilja och timlan
Vispa äggen i en skål
Skär kycklingen i ca 3x3 cm stora bitar och krydda med svartpeppar runt om
Vänd bitarna i uppvispat ägg, sedan i halloumiblandningen.
Lägg bitarna på bakplåtspappersklädd plåt och stek mitt i ugnen ca 20 minuter.
Stek under tiden broccoli och sockerärtor i olja, salta och peppra.
lägg skivad avocado och de andra grönsakerna och klyftpotatis om ni vill ha det på ett stort fat
Lägg på kycklingen och strössla över lite sesamfrö.
Jag hade även ärtor i min sallad

Enjoy



Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...